Vijesti 122 za 22.04.2020. godine

Vijesti 122 za 22.04.2020. godine

35
0
PODIJELI

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u četrdeset devet slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

U vremenskom periodu od 17.04. do 22.04.2020. godine, u mjestu Lokvine, od strane nepoznatog lica izvršeno je krivično djelo teške krađe u kuće vlasništvo lica L.F., iz Zenice, kojom prilikom je otuđen jedan LCD TV aparat marke “Samsung”. Izvršen je uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske uprave I.

Dana 22.04.2020. godine, u 12,30 sati, putem telefona u dežurnu službu Policijske stanice Crkvice se obratilo lice H.M., iz Zenice i tom prilikom prijavilo da je u mjestu Sebuje, u neutvrđenom vremenskom periodu, od strane nepoznatog lica izvršeno oštećenje tri stabla bora, u dvorištu vikend kuće vlasništvo lica Z.I. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Žepče

Dana 22.04.2020. godine, u 20,00 sati, putem telefona u u dežurnu službu Policijske stanice Žepče se obratilo lice K.S., iz Žepča, te tom prilikom prijavilo da je od strane nepoznatog lica izvršena krađa novca iz kuće vlasništvo istog. Daljnji rad na rasvjetljavanju prijavljene krađe poduzimaju istražitelji Policijske stanice Žepče.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodile su se četiri saobraćajne nezgode u kojim je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA