VIJESTI 122 ZA 22.04.2021. GODINE

VIJESTI 122 ZA 22.04.2021. GODINE

12
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u dvanaest slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 22.04.2021.godine, u 16,35 sati, u ulici Crkvice, policijski službenici Policijske stanice Crkvice su izvršili legitimisanje i pregled lica K.M., rođenog 1997. godine, iz Zenice, kojom prilikom su pronašli sadržaj biljne materije težine 1,20 grama, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode i nad istim je zavedena kriminalistička obrada.

Doboj Jug

Dana 22.04.2021. godine, u 18,30 sati, u mjestu Matuzići, od strane istražitelja i službenika uniformisane policije Policijske stanice Doboj Jug, zaustavljeno je i kontrolisano putničko motorno vozilo marke “Peugeot”, bez registarskih oznaka, kojim je upravljalo lice B.A., rođeno 1995. godine, dok se na mjestu suvozača nalazilo lice M.A., rođeno 1994. godine, oba lica iz mjesta Matuzići. Izvršenom kontrolom, utvrđeno je da predmetno vozilo nije registrovano, da je vozačka dozvola vozača deponovana zbog izvršenja zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima, dok je uvidom u registru novčanih kazni utvrđeno da navedeni vozač ima 3.286,00 KM neplaćenih kazni izrečenih za počinjene prekršaje u saobraćaju. Sporno vozilo je oduzeto i izmješteno na službeni parking prostor Policijske stanice Doboj Jug. Pregledom  užeg  lokaliteta na kojem je izvršeno zaustavljanje vozila, pronađen je sadržaj biljne materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Sporna materija je izuzeta i bit će predmet potrebnih vještačenja a navedena lica su lišena slobode i nad istim je zavedena kriminalistička obrada.

Usora

Dana 22.04.2021. godine, u 12,20 sati, u firmi “Mepromex” d.o.o. Tešanj, koja se nalazi u mjestu Tešanjka, izvršena je krađa laptopa marke “Acer”. Od strane policijskih službenika Policijske stanice Usora su poduzete mjere na rasvjetljavanju izvršenog krivičnog djela.

SAOBRAĆAJ

Doboj Jug

Dana 22.04.2021. godine, u 08,00 sati, na magistralnom putu M4, u mjestu Karuše, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali teretno motorno vozilo marke “Mercedes”, registarskih oznaka K18-M-719, kojim je upravljalo lice R.R., rođeno 1984. godine, iz Teslića i putničko motorno vozilo marke “Golf”, registarskih oznaka M18-K-475, kojim je upravljala M.S., rođena 1944. godine, iz Maglaja. U ovoj nezgodi, vozač M.S. je zadobio lakše tjelesne povrede, dok je saputnik u vozilu, lice P.M., rođeno 1937. godine, iz Maglaja, zadobio teže tjelesne povrede, nakon čega je u zdravstvenoj ustanovi “Medicus” u Tešnju, konstatovana smrt istog. Na mjestu nezgode je izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Doboj Jug,.

Na području Kantona dogodilo se još četrnaest saobraćajnih nezgoda u kojim su četiri lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA