Vijesti 122 za 22.05.2019. godine

Vijesti 122 za 22.05.2019. godine

30
0
PODIJELI

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 22.05.2019. godine, u 16,00 sati, u ulici Školska, policijski službenici su izvršili pregled lica H.S., iz Zenice, kojom prilikom su kod istog pronašli biljnu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Sporna materija je oduzeta a navedeno lice lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje Policijske uprave I.

Dana 22.05.2019. godine, u 12,35 sati, u ulici Goraždanska, izvršenim pregledom lica S.M., iz Travnika, policijski službenici su pronašli biljnu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje Policijske uprave I, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Visoko

Dana 22.05.2019. godine, u 00,35 sati, u mjestu Topuzovo Polje, od strane policijskih službenika kontrolisano je putničko motorno vozilo marke “Peugeot”, registarskih oznaka A82-O-041, kojim je upravljalo lice R.E., iz Visokog. Izvršenim pregledom lica, kod istog je pronađen ručno umotani sadržaj biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje Policijske stanice Visoko.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda, u kojim su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

Zanimljivosti s drugih portala:
loading...

NEMA KOMENTARA