Vijesti 122 za 22.05.2020. godine

Vijesti 122 za 22.05.2020. godine

39
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području ZE-DO kantona javni red i mir je narušen u 36 slučajeva.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici te protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere.

KRIMINALITET

Na području ZE-DO kantona evidentirana su dva krivična djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području ZE-DO Kantona dogodilo se pet saobraćajnih nezgoda u dvije saobraćajne nezgode tri lica su zadobila lakše tjelesne povrede.

STANJE I PROHODNOST PUTEVA

Zbog izvođenja radova na magistralnom putu M-17, u tunelu “Vranduk”, Grad Zenica, a na osnovu Rješenja Federalnog ministarstva prometa i komunikacija, došlo je do izmjene režima odvijanja sabraćaja koji je uspostavljen u tri faze:

I faza – u vremenu od 05,00 do 21,00 sati, saobraćaj se odvija u oba smjera;

II faza – u vremenu od 21,00 do 00,30 sati, saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom;

III faza – u vremenu od 00,30 do 05,00 sati, saobraćaj je obustavljen u oba pravca.

Na ostalim putnim pravcima na području ZE-DO kantona saobraćaj se odvijao bez zastoja.

POŽARI I EKSPLOZIJE
Kakanj

Dana 21.05.2020 godine u 09,09 sati od strane dežurnog Profesionalne vatrogasne jedinice Kakanj obaviještena dežurna služba ove PS da je u ulici Selima ef.Merdanovića na broju 154 došlo do požara u stanu.Na lice mjesta upućena patrola policije ove PS koji su potvrdili navode prijave, utvrdili da se stan sastoji od dvije prostorije od kojih je jedna obuhvačena požarom,te da je stan vlasništvo lica K.A (1973) iz Kakanja, nastanjen u ulici Selima ef.Merdanovića općina Kakanj.Obaviješten dežurni tužioc na lice mjesta izašla ekipa za vršenje uviđaja u sastavu krim.insp i krim.teh, koji su izvršili uviđaj uz prisustvo inspektora PPZ MUP- a ZDK.Sačinjen zapisnik.

Na području ZE-DO kantona nije bilo eksplozija.

AKTIVNOSTI POLICIJE

Dana 22.05.2020. godine, policijski službenici Uprave policije MUP-a ZDK-a postupali su po naredbama i instruktivnim depešama a koje su vezane za aktivnosti pojave koronavirusa “COVID-19”. Tom prilikom policijski službenici su izvršili obilazak lica koja se na osnovu Rješenja Federalne uprave za inspekcijske poslove, Higijensko epidemiološkog zavoda i Granične policije Bosne i Hercegovine nalaze u kućnoj izolaciji.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA