Vijesti 122 za 22.06.2015. godine

Vijesti 122 za 22.06.2015. godine

207
0
PODIJELI
Ilustracija

JAVNI RED I MIR

Javni red i mir je narušen u tri slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. Policijski službenici su protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je šest krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (1), Policijske uprave IV u Tešnju (1), Policijske uprave V u Olovu (1) i Policijske uprave Žepče (3).

Zenica

Dana 22.06.2015. godine, u ulici Zmaja od Bosne, od strane službenika uniformisane policije zaustavljeno je i kontrolisano putničko motorno vozilo marke „Ford“, registarskih oznaka K42-M-928, kojim je upravljao M.F. iz Zenice. Nakon izvršene kontrole vozilo je upućeno na vanredni tehnički pregled kojom prilikom je utvrđeno da broj motora na vozilu ne odgovara broju u potvrdi o registraciji. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Tešanj

Dana 22.06.2015. godine, u mjestu Kalošević, u dvorištu kuće S.A., pronađeno je 2,45 kubnih metara drva za koja je utvrđeno da su vlasništvo K.A., te da su ista otuđena u proteklom periodu. Policijski istražitelji su na licu mjesta izvršili uviđaj, te su poduzete aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Žepče

Dana 21/22.06.2015. godine, u mjestu Donji Lug, izvršeno je krivično djelo teška krađa putničkog motornog vozila marke „VW-Golf II“, registarskih oznaka K26-M-574, vlasništvo A.A. iz Žepča, a koje je bilo parkirano u dvorištu porodične kuće. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

Dana 22.06.2015. godine, Policijskoj stanici Žepče je prijavljeno da je na katoličkom groblju u mjestu Vinište, od strane nepoznatog lica izvršena krađa mesinganih lampiona sa šest nadgrobnih spomenika. Policijski službenici su na licu mjesta izvršili uviđaj, te su poduzete aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodila se jedna saobraćajna nezgoda u kojoj je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA