Vijesti 122 za 22.06.2022. godine

Vijesti 122 za 22.06.2022. godine

4
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 22.06.2022.godine, oko 19,00 sati, u ulici Meokušnice, od strane nepoznatog lica, izvršeno je krivično djelo “Nasilničko ponašanje” fizičkim napadom na lice A.A. iz Zenice, koji je tom prilikom zadobio lakše tjelesne povrede. Uviđaj izvršen od strane uviđajne ekipe Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Visoko

Dana 22.06.2022.godine, u 15,00 sati, u mjestu Arnautovići, na prilazu naplatnom mjestu autoputa A1, došlo je do međusobne tuče lica K.E. i lica K.E., oba iz Visokog kao i međusobnog oštečenja putničkih motornih vozila marke “Ford Focus” i “Passat” Navedena lica su tom prilikom zadobila lakše tjelesne povrede. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Kakanj

Dana 22.06.2022.godine, u 09,00 sati, u ulici 7. muslimanske brigade, prilikom pregleda i legitimisanja lica Č.I. iz Kaknja, pronađeno je pakovanje praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “speed”. Lice je lišeno slobode te je zavedena kriminalistička obrada uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA
Zenica

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se pet saobraćajnih nezgoda u kojima su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA

OSTAVITI ODGOVOR