Vijesti 122 za 22.07.2015. godine

Vijesti 122 za 22.07.2015. godine

190
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Javni red i mir je narušen u osam slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirana su četiri krivična djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (1), Policijske uprave III u Zavidovićima (2) i Policijske uprave IV u Tešnju (1).

Zenica

Dana 22.07.2015. godine, u ulici Crkvice, od strane nepoznatog lica izvršen je fizički napad na E.S. iz Zenice, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede. Uviđaj je izvršen od strane službenika Policijske uprave I.

Zavidovići

U toku noći 21/22.07.2015. godine, u ulici Mehmed-paše Sokolovića, izvršena je teška krađa u ugostiteljsku radnju „Caffe bar City“, odakle je otuđena određena količina novca i predmeta. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se 17 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su četiri lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA