Vijesti 122 za 22.09.2015. godine

Vijesti 122 za 22.09.2015. godine

175
0
PODIJELI
Ilustracija
JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca poduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je šest krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (4), Policijske uprave II u Visokom (1) i Policijske uprave III u Zavidovićima (1).

Zenica

Dana 21.09.2015. godine, u ulici Odmut, od strane Z.A. izvršen je fizički napad na malodobno lice J.E., koje je tom prilikom zadobilo teške tjelesne povrede. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Dana 22.09.2015. godine, u ulici Mehmeda Azapagića, izvršeno je krivično djelo teška krađa u štalu, vlasništvo M.B., iz koje je tom prilikom otuđeno pet ovaca. Operativnim radom na terenu, službenici uniformisane policije i službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I došli su do saznanja da je navedeno krivično djelo izvršio K.F. Kod istog su, u štali, pronađene otuđene ovce, nakon čega je navedeno lice lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama za zadržavanje lica. Uviđaj je izvršen od strane službenika Policijske uprave I.

Dana 22.09.2015. godine, u ulici Kranjčevićeva, od strane D.M. izvršeno je krivično djelo posjedovanjem 14 paketića u kojima se nalazila bijela praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Lice D.M. je lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama za zadržavanje lica, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Dana 22.09.2015. godine, u ulici Lukovo polje, po naredbi Općinskog suda u Zenici, od strane policijskih službenika izvršen je pretres kuće i pomoćnih objekata koje koristi A.Z., kojom prilikom su pronađene dvije stabljike koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu marihuanu. Lice A.Z. je lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama za zadržavanje lica, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Breza

Dana 22.09.2015. godine, u ulici Rudarska, od strane službenika uniformisane policije zaustavljeno je i kontrolisano putničko motorno vozilo marke „VW-Golf“, registarskih oznaka A84-O-753, kojim je upravljao J.M. iz Ilijaša. Prilikom kontrole, utvrđeno je da registarske oznake ne pripadaju navedenom vozilu. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se 11 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA