Vijesti 122 za 22.10.2015.godine

Vijesti 122 za 22.10.2015.godine

141
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u tri slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je 13 krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (7), Policijske uprave III u Zavidovićima (3), Policijske uprave IV u Tešnju (1), Policijske uprave V u Olovu (1) i Policijske uprave Žepče (1).

Zenica

Dana 22.10.2015. godine, u ulici Bulevar kralja Tvrtka I, izvršeno je krivično djelo teška krađa u sportsku kladionicu „BET Live“, iz koje je tom prilikom otuđena određena količina novca. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Dana 22.10.2015. godine, na platou Željezničke stanice Zenica, kod lica Ž.E. iz Zavidovića pronađena je jedna pvc kesica sa sadržajem bijele praškaste materije koja asocira na opojnu drogu, bruto težine 2,20 grama. Navedeno lice je od strane policijskih službenika lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama za zadržavanje, te su nastavljene aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Dana 21.10.2015. godine, u 22,55 sati, u ulici Ćire Truhelke, izvršena je teška krađa u trgovačku radnju „Konzum“, iz koje je otuđena neutvrđena količina cigareta. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Dana 22.10.2015. godine, na lokalitetu Kamberović polje, kod lica O.S. i K.A., oba iz Zenice, pronađen je paketić sa sadržajem bijele praškaste tvari koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, bruto težine 0,20 grama. Navedena lica su od strane policijskih službenika lišena slobode i zadržana u službenim prostorijama za zadržavanje, te su nastavljene aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Zavidovići

U toku noći 21/22.10.2015. godine, u ulici Gajska, izvršena je teška krađa u kuću, vlasništvo Č.O., iz koje je tom prilikom otuđena određena količina bakarnih cijevi i radijatora. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

Dana 22.10.2015. godine, u mjestu Stavci, izvršena je teška krađa u kuću, vlasništvo A.S., iz koje je otuđen pištolj marke „CZ“, kalibra 9 mm. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Olovo

Dana 22.10.2015. godine, u ulici Branilaca, u trgovačkoj radnji „Alma Ras“, od strane tri nepoznata lica izvršena je krađa neutvrđene količine suhomesnatih proizvoda. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Žepče

Dana 22.10.2015. godine, u mjestu Ljubatovići, izvršena je teška krađa u kuću, vlasništvo T.M., iz koje je otuđena određena količina zlatnog nakita. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Dogodilo se 11 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA