Vijesti 122 za 22.11.2015.godine

Vijesti 122 za 22.11.2015.godine

229
0
PODIJELI
Ilustracija
JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, tučom i naročito drskim ponašanjem, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je 10 krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (2), Policijske uprave II u Visokom (3), Policijske uprave III u Zavidovićima (3) i Policijske uprave IV u Tešnju (2).

Kakanj

Dana 22.11.2015. godine, u mjestu Varda, došlo je do narušavanja javnog reda i mira međusobnom tučom u kojoj su učestvovali: Z.E., Z.N. i Z.N., sa jedne strane, i Š.F., Š.A., Š.A. i Š.E., sa druge strane. Tom prilikom, lica Z.N. i Š.A. su zadobila teške tjelesne povrede, dok su Š.E. i Z.E. zadobili lake tjelesne povrede. Uviđaj su izvršili istražitelji Policijske stanice Kakanj, te su nastavljene aktivnosti na dokumentovanju navedenog događaja.

Dana 22.11.2015. godine, u ulici Bratstva i jedinstva, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kuću, vlasništvo K.S., iz koje je tom prilikom otuđena određena količina raznih predmeta. Uviđaj su izvršili istražitelji Policijske stanice Kakanj.

Zavidovići

Dana 22.11.2015. godine, u mjestu Trnići, od strane nepoznatog lica, upotrebom vatrenog oružja, izvršen je odstrel jedne srne. Uviđaj su izvršili istražitelji Policijske stanice Zavidovići, te su poduzete aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Tešanj

Dana 22.11.2015. godine, u mjestu Jelah, u ugostiteljskom objektu „Arena“, došlo je do narušavanja javnog reda i mira tučom između nepoznatog lica i lica K.E. i M.M. Tom prilikom, M.M. je zadobio teške tjelesne povrede, dok je K.E. zadobio lake tjelesne povrede. Uviđaj su izvršili istražitelji Policijske stanice Tešanj.

Dana 22.11.2015. godine, u mjestu Cerovac, izvršeno je krivično djelo teška krađa u prostorije benzinske pumpe „Nestro petrol“, iz kojih je tom prilikom otuđena neutvrđena količina raznih cigareta. Uviđaj su izvršili istražitelji Policijske stanice Tešanj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se 16 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA