Vijesti 122 za 22.11.2020. godine

Vijesti 122 za 22.11.2020. godine

2
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u dvadeset sedam slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

KRIMINALITET
Zenica

Dana 22.11.2020. godine, u 01,20 sati, u ulici Školska, od strane policijskih službenika Policijske stanice Centar zaustavljeno je i kontrolisano putničko motorno vozilo marke „Golf“, registarskih oznaka TA-048552, kojim je upravljalo lice M.D., rođeno 1996. godine, iz Zenice, sa kojim su se u vozilu nalazila lica: Š.A., rođen 2000. godine i Dž.J., rođen 2000. godine, oba lica iz Zenice. Izvršenim pregledom vozila i lica, policijski službenici su pronašli materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Sporna materija je oduzeta a navedena lica lišena slobode i zadržana u prostorijama za zadržavanje. Izvršen je uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske uprave I.

Kakanj

Dana 22.11.2020. godine, u 09,10 sati, putem telefona u dežurnu službu Policijske stanice Kakanj se obratilo lice H.Z., iz Kaknja, i tom prilikom prijavilo da je u proteklom periodu došlo do oštećenje nadgrobnih spomenika na pravoslavnom groblju u mjestu Bičer. Nakon zaprimljene prijave, izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj, kojom prilikom je utvrđeno da je uslijed nekontrolisanog kretanja krupne stoke vlasništvo lica P.M., iz Kaknja, došlo do oštećenja dva nadgrobna spomenika na navedenom groblju. Daljnji rad na dokumentovanju prijavljenog krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Kakanj.

Tešanj

Dana 22.11.2020. godine, u 19,10 sati, putem telefona u dežurnu službu Policijske stanice Tešanj se obratilo lice S.J., iz Tešnja, i tom prilikom prijavilo da je u proteklih dvadeset dana, u mjestu Piljužići, izvršena teška krađa u kuću vlasništvo lica O.M., iz koje su tom prilikom otuđene dvije lovačke puške. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

Žepče

Dana 22.11.2020. godine, u 01,25 sati, u mjestu Tatarbudžak, od strane policijskih službenika Policijske stanice Žepče zaustavljeno je i kontrolisano putničko motorno vozilo marke „Polo”, registarskih oznaka A93-T-409, kojim je upravljalo lice U-Š.H., rođeno 1993. godine, iz Brčkog, dok se na mjestu suvozača nalazilo lice H.S., rođeno 1989. godine, iz Zavidovića. Izvršenim pregledom lica i vozila, policijski službenici su kod lica H.S. pronašli dva sadržaja biljne i praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče, dok je lice H.S. lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.      

 

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se jedanaest saobraćajnih nezgoda u kojim je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA