Vijesti 122 za 22.12.2020. godine

Vijesti 122 za 22.12.2020. godine

3
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u sedamnaest slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

KRIMINALITET
Zenica  

Dana 21.12.2020. godine, u 22,50 sati, u mjestu Orahovica, u neposrednoj blizini društvenog doma došlo je do narušavanja javnog reda i mira fizičkim napadom od strane lica S.S. i S.F., te još tri nepoznata lica, prema licima I.H. i I.S., kojom prilikom je lice I.H. ispalilo jedan metak iz vatrenog oružja-pištolja a lice I.S. repetiralo pištolj i usmjerilo ga u pravcu lica koja su izvršila fizički napad. Zbog postojanja sumnje da su počinila krivično djelo “Izazivanje opće opasnosti”, slobode su lišena i zadržana u prostorijama za zadržavanje lica I.H. i I.S., od kojih su privremeno oduzeta dva pištolja sa pripadajućom municijom. Poduzimajući aktivnosti na dokumentovanju navedenog događaja, policijski službenici Policijske stanice Nemila su lišili slobode i zadržali u prostorijama za zadržavanje i lica S.S. i S.F. Izvršen je uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske uprave I.

Visoko

U vremenskom periodu od 02.12. do 22.12.2020. godine, u mjestu Gornji Porijećani, od strane nepoznatog lica izvršena je teška krađa u pomoćni objekat vlasništvo lica S.R., iz Visokog, kojom prilikom su otuđeni kompresor, električni trimer, te određena količina električnog alata. Daljnji rad na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Visoko.

Breza

Dana 21.12.2020. godine, u dežurnu službu Policijske stanice Breza je prijavljeno da je od strane nepoznatog lica izvršeno krivično djelo “Računalna prijevara”, kojom prilikom je sa računa otvorenog u “UniCredit Bank”, vlasništvo Š.N., iz Breze, izvršena nezakonita transakcija novca bez odobrenja vlasnika. Nakon zaprimljene prijave, od strane istražitelja Policijske stanice Breza su poduzete mjere i radnje na rasvjetljavanju i dokumentovanju prijavljenog krivičnog djela.

 

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se deset saobraćajnih nezgoda u kojim su tri lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA