Vijesti 122 za 22.12.2021.god.

Vijesti 122 za 22.12.2021.god.

10
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 22.12.2021. godine, u 16,40 sati, u ulici Kamberovića čikma, u trgovini “dm”, od strane maloljetnog lica Č.S., iz Zenice, je izvršena krađa tri kreme “Nivea” i tri kreme  “Dove”. Poduzete su mjere na dokumentovanju izvršene krađe.

Visoko

Dana 22.12.2021. godine, u poslijepodnevnim satima, u mjestu Hlapčevići, od strane istražitelja i službenika uniformisane policije Policijske stanice Visoko, a na osnovu naredbe Općinskog suda u Visokom, izvršen je pretres kuće i pratećih objekata koje koristi lice C.F., rođeno 1988. godine, iz Visokog, sa ciljem pronalaženja predmeta koji potiču iz krivičnog djela “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 238. Krivičnog zakona FBiH. Prilikom pretresa, pronađeno je i privremeno oduzeto sedam pojedinačno upakovanih sadržaja praškaste materije, ukupne težine 25 grama, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Kakanj

Dana 22.12.2021. godine, u 13,00 sati, obaviještena je dežurna služba Policijske stanice Kakanj da je u mjestu Hasa, izvršena krađa oko dvadeset metara zaštitne ograde na dionici autoputa A-1. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj koji poduzimaju daljnje aktivnosti na rasvjetljavanju izvršenog krivičnog djela.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se pet saobraćajnih nezgoda u kojim nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA