Vijesti 122 za 23.02.2020. godine

Vijesti 122 za 23.02.2020. godine

18
0
PODIJELI

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u jedanaest slučajeva, kojom prilikom su tri lica zadobila lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 23.02.2020. godine, u 09,30 sati, u ulici Lukovo polje, u ugostiteljskom objektu “Mon”, od strane lica K.N., iz Zenice, izvršen je fizički napad na lice J.A., rođeno 1975. godine, iz Zenice, kojem su tom prilikom, upotrebom hladnog oružja, nanesene lakše tjelesne povrede. Od strane službenika policije su poduzete mjere na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela.

Dana 23.02.2020. godine, oko 13,00 sati, u ulici Hase bega Husejnovića u Nemili, od strane nepoznatog lica je izvršena krađa novčanika u kojem se nalazio određen iznos novca i lični dokumenti vlasništvo lica S.Z., iz Nemile. Od strane službenika policije su poduzete mjere na rasvjetljavanju izvršene krađe.

Kakanj

Dana 23.02.2020. godine, u 19,45 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Kakanj se obratila L.S., iz Kaknja i prijavila da je u ulici Alije Izetbegovića, od strane nepoznatog lica izvršena krađa ručne tašne vlasništvo iste, u kojoj se nalazio određen iznos novca i lični dokumenti. Policijski službenici Policijske stanice Kakanj su poduzeli mjere na rasvjetljavanju izvršene krađe.

Zavidovići

Dana 23.02.2020. godine, u 20,30 sati, u ulici Mehmed paše Sokolovića, u pekari “Krivaja”, od strane lica H.R., rođenog 1993. godine, iz Zavidovića, izvršena je krađa novca iz registar kase. Navedena je pronađena i lišena slobode od strane policijskih službenika, te je nad istom zavedena kriminalistička obrada. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se pet saobraćajnih nezgoda u kojim je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA