Vijesti 122 za 23.04.2015.godine

Vijesti 122 za 23.04.2015.godine

226
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u dva slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je šest krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (2), Policijske uprave II u Visokom (2) i Policijske uprave III u Zavidovićima (2).

Zenica

Dana 23.04.2015. godine, u 16,45 sati, u ulici Bulevar Ezhera Eze Arnautovića, od strane dva nepoznata lica došlo je do upotrebe vatrenog oružja-puške, kojom prilikom su ispaljena dva hica. Povrijeđenih lica nije bilo. Na licu mjesta je izvršen uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske uprave I.

Visoko

Dana 22/23.04.2015. godine, u mjestu Srhinje, izvršeno je krivično djelo teška krađa u teretno motorno vozilo marke „Mercedes“, bez registarskih oznaka, vlasništvo S.E. iz Visokog, iz kojeg je tom prilikom otuđeno 50 litara goriva i dva akumulatora. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Maglaj

Dana 22/23.04.2015. godine, na izletištu Borik, izvršeno je krivično djelo teška krađa u UO „Borik“, vlasništvo H.R. iz Maglaja, iz kojeg je tom prilikom otuđen jedan kafe-aparat i jedan električni mlin za kafu. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA
Žepče

Dana 23.04.2015. godine, u ulici Stara cesta, dogodila se saobraćajna nezgoda slijetanjem sa kolovoza putničkog motornog vozila marke „VW-Golf“, registarskih oznaka K43-J-992, kojim je upravljao K.E. iz Žepča, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede, dok je suvozač O.Z. zadobio lake tjelesne povrede. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

Na području Kantona dogodilo se još 10 saobraćajnih nezgoda u kojima su dva lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA