VIJESTI 122 ZA 23.05.2021. GODINE

VIJESTI 122 ZA 23.05.2021. GODINE

15
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u jedanaest slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

KRIMINALITET
Zenica

Dana 23.05.2021. godine, u 02,40 sati, u mjestu Hece, od strane nepoznatog lica izvršena je teška krađa u kuću vlasništvo lica T.E., iz Zenice, kojom prilikom je otuđen ključ od putničkog motornog vozila marke “Škoda”, sportske patike i dva noža. Prilikom obilaska navedenog lokaliteta policijski službenici su pronašli lice A.O., rođeno 1982. godine, iz Laktaša, koje je zbog sumnje da je izvršilo navedeno krivično djelo lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Dana 23.05.2021. godine, u 13,40 sati, u ulici Visočka, od strane nepoznatog lica izvršena je teška krađa u kuću vlasništvo lica H.S., iz Zenice, kojom prilikom je otuđen sistem video nadzora sa četiri nadzorne kamere, usisivač, određena količina električnih kablova i set mesarskih noževa. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Dana 23.05.2021. godine, u 16,40 sati, u ulici Bulevar Kralja Tvrtka I, od strane dva nepoznata lica i lica Š.A., iz Zenice, izvršen je fizički napad na lice H.A., rođeno 1979. godine, iz Zenice, koje je tom prilikom zadobilo tešku tjelesnu povredu konstatovanu u Kantonlanoj bolnici Zenica. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, te su poduzete radnje na dokumentovanju krivičnog djela „Ugrožavanje sigurnosti“.

Zavidovići

U toku noći 22/23.05.2021. godine, u mjestu Lijevča, od strane nepoznatog lica izvršena je teška krađa u kuću vlasništvo lica H.J., iz Zavidovića, kojom prilikom je otuđena određena količina električnih mašina i alata. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

Maglaj

Dana 23.05.2021. godine, u 21,00 sati, u ulici Sulejmana Omerovića Cara, od strane lica: H.Dž., rođen 1990. godine, i O.I., rođen 1998. godine, oba lica iz Maglaja, izvršeno je krivično djelo „Ugrožavanje sigurnosti” upućivanjem ozbiljnih prijetnji licu H.E., iz Maglaja. Lica H.Dž. i O.I. su lišena slobode i zadržana u prostorijama za zadržavanje Policijske stanice Maglaj. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

 

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se sedam saobraćajnih nezgoda u kojim je šest lica zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA