Vijesti 122 za 23.06.2015. godine

Vijesti 122 za 23.06.2015. godine

223
0
PODIJELI

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u jednom slučaju, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenom slučaju intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je osam krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (3), Policijske uprave II u Visokom (4) i Policijske uprave IV u Tešnju (1).

Zenica

Dana 23.06.2015. godine, u mjestu Donja Gračanica, od strane službenika uniformisane policije zaustavljeno je i kontrolisano putničko motorno vozilo marke „Citroen“, registarskih oznake 488-T-842, kojim je upravljao S.S. iz Zenice. Izvršenom kontrolom je utvrđeno da se na navedenom vozilu nalaze registarske oznake koje pripadaju drugom vozilu. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Visoko

Dana 23.06.2015. godine, u ulici Donje Rosulje, u prodavnici „DM“, izvršena je krađa određene količine kozmetičkih proizvoda. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Doboj Jug

Dana 23.06.2015. godine, u mjestu Matuzići, vozač mopeda marke „MIO 100 SYM“, registarskih oznaka J97-A-922, oglušio se o naredbu policijskih službenika za zaustavljanje vozila, te se vozilom nastavio kretati, odbacivši tom prilikom od sebe pvc vrećicu sa sadržajem bijelog praha koji svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Speed“. Policijski službenici su u istom mjestu izvršili zaustavljanje mopeda, te je utvrđeno da je vozač mopeda B.A. iz Doboja. Navedeno lice je lišeno slobode i nad istim je u službenim prostorijama Policijske stanice Doboj Jug zavedena kriminalistička obrada.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se 12 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA