Vijesti 122 za 23.06.2019. godine

Vijesti 122 za 23.06.2019. godine

11
0
PODIJELI

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 23.06.2019. godine, u 00,10 sati, u mjestu Arnauti, od strane lica Ć.E., iz Zenice, izvršen je fizički napad na lice A.E., iz Zenice, kojem su tom prilikom nanesene lakše tjelesne povrede. Od strane policijskih službenika su poduzete mjere na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela.

Dana 23.06.2019. godine, u 18,40 sati, u mjestu Bistričak, policijski službenici su izvršenim pregledom kod lica H.Č., iz Zenice, pronašli sadržaj biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Sporna materija je oduzeta a lice H.Č. lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje Policijske uprave I.

Visoko

Dana 23.06.2019. godine, u 19,15 sati, na raskrsnici Kraljevac, od strane policijskih službenika Policijske stanice Visoko zaustavljeno je i kontrolisano putničko motorno vozilo marke “Golf 2”, registarskih oznaka M78-T-638, kojim je upravljalo lice R.A., iz Vogošće, dok se na mjestu suvozača nalazilo lice H.M., iz Visokog. Izvršenim pregledom vozila policijski službenici su pronašli metalnu kutiju u kojoj se nalazilo jedanaest upakovanih sadržaja biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu i dvadeset četiri manja sadržaja praškaste materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Pronađena materija je oduzeta a navedena lica lišena slobode i zadržana u prostorijama za zadržavanje. Sporno vozilo je izmješteno na službeni parking prostor Policijske stanice Visoko, gdje će biti predmet daljnjih istražnih radnji. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Zavidovići

Dana 23.06.2019. godine, u 15,00 sati, u ulici Podubravlje, od strane nepoznatog lica izvršeno je krivično djelo teške krađe u kuću vlasništvo lica M.M., iz Zavidovića, kojom prilikom je otuđena određena količina zlatnog nakita. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

SAOBRAĆAJ
Zenica

Dana 22.06.2019. godine, u 23,15 sati, u Nemili, u ulici Hase bega Husejnovića, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke “Citroen”, registarskih oznaka M76-E-113, kojim je upravljalo lice V.S., iz Zenice i motocikl marke “Aprilia”, bez registarskih oznaka, kojim je upravljalo lice S.A., iz Zenice, koje je tom prilikom zadobilo teške tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Na području Kantona dogodilo se još četrnaest saobraćajnih nezgoda, u kojim su tri lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

Zanimljivosti s drugih portala:
loading...

NEMA KOMENTARA