Vijesti 122 za 23.06.2020. godine

Vijesti 122 za 23.06.2020. godine

29
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 23.06.2020. godine, u 21,35 sati, u mjestu Nemila, na benzinskoj pumpi “INA“, od strane nepoznatog lica izvršeno je krivično djelo prevare na način da je isto, za nasuto pogonsko gorivo u vijednosti od 95,54 KM, na pultu pumpe ostavilo bankovnu karticu koja nije validna, nakon čega se vozilom udaljilo u pravcu Zenice. Od strane policijskih službenika Policijske stanice Nemila su poduzete mjere na rasvjetljavanju izvršenog krivičnog djela.

Visoko

Dana 23.06.2020. godine, u 15,10 sati, u Naselju Luke, od strane policijskih službenika Policijske stanice Visoko legitimisano je i kontrolisano lice S.A., rođeno 1989. godine, iz Visokog. Izvršenim pregledom lica, policijski službenici su kod istog, u ruksaku, pronašli digitalnu vagu i biljnu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu težine 788 grama. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Kakanj

Dana 23.06.2020. godine, u 02,45 sati, u mjestu Tičići, od strane policijskih službenika Policijske stanice Kakanj kontrolisano je parkirano putničko motorno vozilo marke „Audi”, u kojem su se nalazila lica: D.E., S.A. i G.I., sva lica iz Zenice. Prilikom pregleda lica i vozila, lice D.E. je predalo osam tableta, jedan sadržaj praškaste materije i jedan sadržaj biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

Dana 23.06.2020. godine, u prijepodnevnim satima, u ulici Alije Izetbegovića, izvršeno je krivično djelo teške krađe u stan vlasništvo lica B.A., iz kojeg je tom prilikom otuđen novac i cigarete. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Maglaj

U toku noći 22/23.06.2020. godine, u tržnom centru izvršeno je krivično djelo teške krađe u knjižaru „Nina“, vlasništvo lica A.K., iz Maglaja, iz koje je tom prilikom otuđen jedan laptop i određen iznos novca. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

U toku noći 22/23.06.2020. godine, u tržnom centru izvršeno je krivično djelo teške krađe u fotografsku radnju „BAŠIĆ“, vlasništvo lica B.A., iz Maglaja, iz koje je tom prilikom otuđena određena količina fotografske opreme i manji iznos novca. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Dana 23.06.2020. godine, u poslijepodnevnim satima, u mjestu Jablanica, od strane policijskih službenika Policijske stanice Maglaj, a na osnovu naredbe Općinskog suda u Zavidovićima, izvršen je pretres kuće i pratećih objekata vlasništvo lica H.A., a koje koristi lice O.M., iz Maglaja. Izvršenim pretresom, pronađena je biljna i praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Sporna materija je oduzeta i bit će predmet potrebnih vještačenja a navedeno lice lišeno slobode i nad istim je zavedena kriminalistička obrada.

Dana 23.06.2020. godine, u 19,00 sati, u prostorije dežurne službe Policijske stanice Maglaj se obratilo lice M.A., iz Maglaja i tom prilikom prijavilo prevaru izvršenu od strane lica T.A., iz Zenice. Daljnji rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju prijavljenog krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Maglaj.

Žepče

U toku noći 22/23.06.2020. godine, u ulici Prva, izvršeno je krivično djelo teške krađe u ugostiteljski objekat „Caffe Bar Cat“, vlasništvo lica B.J., iz Žepča, iz kojeg je tom prilikom otuđen određen iznos novca. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda u kojim nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA