Vijesti 122 za 23.07.2015. godine

Vijesti 122 za 23.07.2015. godine

104
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je 11 krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (3), Policijske uprave II u Visokom (5), Policijske uprave III u Zavidovićima (2) i Policijske uprave IV u Tešnju (1).

Zenica

Dana 23.07.2015. godine, u ulici Stanični trg, službenici uniformisane policije su izvršili legitimisanje i pregled lica H.E. iz Zenice, kojom prilikom su pronašli pet pvc kesica sa sadržajem praškaste materije koja asocira na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Dana 23.07.2015. godine, u ulici Crkvice, od strane nepoznatog lica izvršen je fizički napad na Š.K. iz Zenice, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Visoko

Dana 23.07.2015. godine, u ulici Sarajevska, izvršena je teška krađa u trgovačku radnju „Konzum“, iz koje je tom prilikom otuđena neutvrđena količina cigareta. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Dana 23.07.2015. godine, u ulici Mule Hodžića, izvršena je teška krađa u benzinsku pumpu „Hifa“, iz koje je otuđena pultna kasa u kojoj se nalazila određena količina novca, te neutvrđena količina cigareta. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Kakanj

Dana 23.07.2015. godine, u 03,25 sati, u mjestu Donji Kakanj, službenici uniformisane policije su lišili slobode lica Č.S. i P.J., oba iz Zenice, zbog sumnje da su tokom noći, u navedenom mjestu, počinili više krivičnih djela teška krađa i krađa. Kod navedenih lica su pronađeni i otuđeni predmeti, te su nastavljene aktivnosti na dokumentovanju navedenih krivičnih djela.

Tešanj

Dana 23.07.2015. godine, u mjestu Ljetinić, izvršena je teška krađa u kuću, vlasništvo A.M., iz koje je otuđena određena količina novca, manja količina zlatnog nakita, te ključevi od putničkog motornog vozila. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se 12 saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA