Vijesti 122 za 23.07.2020. godine

Vijesti 122 za 23.07.2020. godine

28
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u osam slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 22.07.2020. godine, u 23,00 sati, u mjestu Sviće, od strane lica K.H., iz Zenice, izvršeno je krivično djelo ugrožavanje sigurnosti, upućivanjem ozbiljnih prijetnji licima K.E. i K.Dž., oba lica iz Zenice. Policijski službenici su lišili slobode lice K.H. i isto zadržali u prostorijama za zadržavanje Policijske uprave I.

Dana 23.07.2020. godine, u 09,45 sati, u ulici Trg BiH, od strane lica S.L., rođenog 1974. godine, iz Zenice, izvršeno je krivično djelo oduzimanje tuđe pokretnine, na način da je od lica H.M., iz Zenice, oduzelo ručnu torbu sa ličnim stvarima i dokumentima, nakon čega je istu odbacilo na krov ugostiteljskog objekta. Izvršen je uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske uprave I.

Dana 23.07.2020. godine, u 18,15 sati, u ulici Bistua Nuova, od strane lica P.L., iz Zenice, izvršeno je krivično djelo nanošenje lakših tjelesnih povreda, upotrebom fizičke sile, licu Č.A., iz Zenice. Od strane policijskih službenika poduzete su mjere na dokumentovanju izvršenog izvršenog krivičnog djela.

Dana 23.07.2020. godine, na području Nemile, od strane lica T.H., iz Zenice, izvršeno je krivično djelo ugrožavanje sigurnosti, upućivanjem ozbiljnih prijetnji licu N.A., iz Zenice. Od strane policijskih službenika poduzete su mjere na dokumentovanju prijavljenog krivičnog djela.

Zavidovići

Dana 23.07.2020. godine, u mjestu Brašljevine, policijski službenici Policijske stanice Zavidovići su na osnovu operativnih saznanja izvršili pregled navedenog lokaliteta, te na parceli vlasništvo lica Dž.E., rođenog 1990. godine, iz Zavidovića, pronašli zasad jedanaest stabljika indijske konoplje. Sporne biljke su izuzete sa lica mjesta i bit će predmet potrebnih vještačenja, dok se nastavljaju aktivnosti istražitelja na dokumentovanju krivičnog djela “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”, počinjenog od strane lica Dž.E.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se devet saobraćajnih nezgoda u kojim nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA