Vijesti 122 za 23.08.2021. godine

Vijesti 122 za 23.08.2021. godine

14
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 23.08.2021. godine, u 12,50 sati, u prostorije dežurne službe Policijske stanice Crkvice se obratilo lice M.E., iz Zenice, i tom prilikom prijavilo otuđenje rabljenih autodijelova iz kruga firme „Trgocommerce“ d.o.o. Zenica, vlasništvo M.K., koja se nalazi u mjestu Kasapovići. Intervencijom policijskih službenika, u ulici Goraždanska, pronađeni su otuđeni predmeti kod lica M.Đ., iz Zenice. Nastavljene su aktivnosti na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela.

Kakanj

Dana 23.08.2021. godine, u 11,20 sati, putem telefona u dežurnu službu Policijske stanice Kakanj se obratilo lice H.T., iz Kaknja, i tom prilikom prijavilo da je u mjestu Varda, u proteklom periodu, izvršena teška krađa u kuću vlasništvo istog, iz koje je otuđena kompletna bakrena instalacija sistema za grijanje. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Dana 23.08.2021. godine, u 16,05 sati, u ulici Branilaca, policijski službenici Policijske stanice Kakanj su izvršili legitimisanje i pregled lica S.A., rođenog 1998. godine, iz Visokog, kod kojeg su tom prilikom pronašli sadržaj biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.   

Tešanj

Dana 23.08.2021. godine, u 11,30 sati, u prostorije dežurne službe Policijske stanice Tešanj se obratilo lice K.E., iz Tešnja, i tom prilikom prijavilo prijetnje upućene putem telefona od strane lica H.D., iz Maglaja. Daljni rad na dokumentovanju prijavljenog krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Tešanj.

Žepče

Dana 23.08.2021. godine, u 15,50 sati, u prostorije dežurne službe Policijske stanice Žepče se obratilo lice B.S., iz Žepča, i tom prilikom prijavilo da je u proteklom vremenskom periodu, dok je boravilo u inostranstvu, od strane nepoznatog lica izvršena teška krađa u kuću vlasništvo istog, koja se nalazi u naseljenom mjestu Bistrica, iz koje je otuđen jedan LCD TV aparat, namještaj i pvc stolarija. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

SAOBRAĆAJ
Zenica

Dana 23.08.2021. godine, u 02,50 sati, na magistralnom putu M-17, u mjestu Radakovo, dogodila se saobraćajna nezgoda slijetanjem sa kolovoza putničkog motornog vozila marke „Ford“, registarskih oznaka O76-E-359, kojim je upravljao vozač B.D., rođen 1964. godine, iz Zenice, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Na mjestu nezgode je izvršen uviđaj.

Na području Kantona dogodilo se još osam saobraćajnih nezgoda u kojim su tri lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA