Vijesti 122 za 23.11.2015.godine

Vijesti 122 za 23.11.2015.godine

170
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je pet krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (1), Policijske uprave II u Visokom (2), Policijske uprave III u Zavidovićima (1) i Policijske uprave IV u Tešnju (1).

Zenica

U vremenskom periodu od 20.11. do 23.11.2015. godine, u mjestu Banlozi, izvršena je krađa oko 20 metara telefonskog napojnog kabla, vlasništvo preduzeća „Željeznice F BIH“. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Visoko

U toku noći 22/23.11.2015. godine, u mjestu Uvorići, izvršena je teška krađa u ugostiteljski objekat „Makao“, vlasništvo K.T., iz kojeg je tom prilikom otuđena određena količina raznih predmeta i manja količina sitnog novca. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Kakanj

Dana 22.11.2015. godine, u 23,30 sati, Policijskoj stanici Kakanj je prijavljeno da je iz autobusa marke „Isuzu“, registarskih oznaka E94-A-758, izvršena krađa goriva. Postupajući po navedenoj prijavi, službenici uniformisane policije su u mjestu Haljinići zaustavili putničko motorno vozilo marke „VW-Golf“, registarskih oznaka T96-K-918, kojim je upravljao D.M. iz Kaknja, te tom prilikom u prtljažniku vozila pronašli plastični kanister sa oko 30 litara dizel goriva za koje je utvrđeno da potiče iz navedenog krivičnog djela. Lice D.M. je lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA
Zenica

Dana 23.11.2015. godine, u ulici Bulevar Ezhera Eze Arnautovića, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke „VW-Golf“, registarskih oznaka K62-A-232, kojim je upravljao M.K., i pješak G.S. iz Zenice, koja je tom prilikom zadobila teške tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se još sedam saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA