Vijesti 122 za 23.12.2015. godine

Vijesti 122 za 23.12.2015. godine

230
0
PODIJELI
Ilustracija

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je šest krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (2), Policijske uprave II u Visokom (1), Policijske uprave III u Zavidovićima (2) i Policijske uprave V u Olovu (1).

Zenica

Dana 23.12.2015. godine, u mjestu Vjetrenice, izvršena je teška krađa u kuću, vlasništvo H.H., iz koje je tom prilikom otuđen televizor. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Dana 23.12.2015. godine, u ulici Kamberovića čikma, u prostorijama firme „Set group“, od strane malodobnog Č.E. iz Zenice, izvršena je krađa određene količine raznih predmeta. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Breza

Dana 23.12.2015. godine, u mjestu Vrbovik, po naredbi Općinskog suda u Visokom, od strane istražitelja i službenika uniformisane policije, izvršen je pretres kuće, pratećih objekata i svih lica zatečenih u dvorištu kuće koju koristi Š.N. iz Breze. Tom prilikom, pronađeno je vatreno oružje-pištolj marke „CZ“, kalibra 9 mm, za koji navedeno lice nema potrebnu dokumentaciju. Pištolj je uz potvrdu oduzet, te su dalji rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela nastavili istražitelji Policijske stanice Breza.

Maglaj

Dana 23.12.2015. godine, u ulici Aleja ljiljana, od strane službenika uniformisane policije zaustavljeno je i kontrolisano putničko motorno vozilo marke „Mercedes“, registarskih oznaka T27-A-475, kojim je upravljao M.S. iz Maglaja. Izvršenim provjerama utvrđeno je da registarske oznake ne pripadaju navedenom vozilu, te je uvidom u registar novčanih kazni utvrđeno da navedeno lice nije izvršilo plaćanje novčanih kazni, zbog počinjenih prekršaja u saobraćaju, u ukupnom iznosu od 4.239,00 KM. Navedenom licu je uz izdatu potvrdu vozilo oduzeto, te je izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Zavidovići

Dana 22/23.12.2015. godine, u ulici Alije Izetbegovića, izvršena je teška krađa u trgovačku radnju „TC Ferimpex“, vlasništvo M.B., iz koje je tom prilikom otuđena određena količina raznih proizvoda. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

Vareš

Dana 23.12.2015. godine, na lokalitetu Didorada, od strane službenika uniformisane policije, u izvršenju krivičnog djela šumska krađa, u šumi, vlasništvo Šumarije Vareš, zatečeni su: Z.E. iz Ilijaša, K.R. iz Breze i dva malodobna lica A.H. i K.H., oba iz Breze. Lica Z.E. i K.R. su lišena slobode i zadržana u prostorijama za zadržavanje, a dalji rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela nastavili su istražitelji Policijske stanice Vareš.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Zavidovići

Dana 23.12.2015. godine, u ulici Zlatnih ljiljana, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke „BMW“, registarskih oznaka A54-E-212, kojim je upravljao B.E., i putničko motorno vozilo marke „Peugeot“, registarskih oznaka T24-E-202, kojim je upravljao Č.S. Tom prilikom, navedeni Č.S. je zadobio povrede neutvrđenog stepena. Izvršen je uviđaj od strane službenika uniformisane policije.

Dogodile su se još 22 saobraćajne nezgode, kojom prilikom je osam lica zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA