Vijesti 122 za 24.01.2021. godine

Vijesti 122 za 24.01.2021. godine

7
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u dvanaest slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

U toku noći 23/24.01.2021. godine, u ulici Sarajevska, izvršena je teška krađa u prostorije benzinske pumpe “Almy“, kojom prilikom je otuđena određena količina cigareta. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

U toku noći 23/24.01.2021. godine, u ulici Talića brdo, izvršena je teška krađa u putničko motorno vozilo marke “Škoda Fabia”, registarskih oznaka O76-M-776, vlasništvo lica S.M., iz Zenice. Tom prilikom, iz vozila je otuđena određena količina električnog alata. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Kakanj

U toku noći 23/24.01.2021. godine, u ulici 311. lahke brigade, izvršena je teška krađa u prostorije firme “Nova Trgovina-S”, d.o.o. Kakanj, vlasništvo lica Z.S., iz Kaknja, kojom prilikom je iz metalnog sefa otuđen određen iznos novca i neutvrđena količina zlatnog i srebrenog nakita. Izvršen je uviđaj od strane službenika Sektora kriminalističke policije.

Maglaj

Dana 24.01.2021. godine, u 13,35 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Maglaj se obratilo lice P.A., iz Maglaja, i tom prilikom prijavilo da je u protekla dva dana, od strane nepoznatog lica izvršena paljevina sjena na njivi zvanoj Brdo, u starom dijelu grada, ukupne težine cca. 600 kg, koje je u potpunosti izgorjelo. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Dana 24.01.2021. godine, u 17,40 sati, obaviještena je Policijska stanica Maglaj da je u tržnom centru “Bingo”, u mjestu Misurići, od strane lica: H.Z., rođen 1999. godine i S.S., rođen 1997. godine, oba državljanina Maroka, izvršena krađa određene količine artikala. Navedena lica su lišena slobode od strane policijskih službenika i zadržana u prostorijama za zadržavanje. Daljnji rad na dokumentovanju izvršene krađe poduzimaju istražitelji Policijske stanice Maglaj.  

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda u kojim su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA