Vijesti 122 za 24.02.2020. godine

Vijesti 122 za 24.02.2020. godine

11
0
PODIJELI

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u deset slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 24.02.2020. godine, u 14,00 sati, u ulici Sejmenska, izvršenim legitimisanjem i pregledom lica D.E., rođenog 1995. godine, iz Zenice, policijski službenici su pronašli tri sadržaja biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje Policijske uprave I.

Dana 24.02.2020. godine, u 15,15 sati, u mjestu Topčić Polje, vršeći pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju, policijski službenici su izvršili pregled lica D.S., rođenog 2000. godine, iz Doboja, kod kojeg je pronađena biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu i jedan pištolj. Sporna materija i oružje su oduzeti i bit će predmet potrebnih vještačenja a navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Visoko

Dana 24.02.2020. godine, u 12,20 sati, u službene prostorije Policijske stanice Visoko se obratila D.R., rođena 1950. godine, iz Visokog, koja je tom prilikom prijavila da joj je od strane nepoznatog lica, na lokalitetu pijace Sebilj, oko 11,30 sati, otuđen novčanik iz ručne tašne, u kojem se nalazio novac i lični dokumenti oštećene. Daljnji rad na rasvetljavanju izvršene krađe poduzimaju istražitelji Policijske stanice Visoko.

Breza

Dana 24.02.2020. godine, u 15,40 sati, u službene prostorije Policijske stanice Breza se obratilo lice K.M., koje je tom prilikom prijavilo tešku krađu izvršenu u kuću vlasništvo istog, koja se nalazi u mjestu Stare Jame. Kako je prijavljeno, prilikom izvršenja navedenog krivičnog djela otuđeni su: LCD TV aparat, kosilica za travu, električna bušilica i bakarni oluci. Daljnji rad na rasvetljavanju izvršene teške krađe poduzimaju istražitelji Policijske stanice Breza.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se pet saobraćajnih nezgoda u kojim su četiri lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA