Vijesti 122 za 24.02.2021. godine

Vijesti 122 za 24.02.2021. godine

3
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u četrnaest slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Na području Kantona u protekla 24 sata nije bilo evidentiranih krivičnih djela.

SAOBRAĆAJ
Zenica

Dana 24.02.2021. godine, u 09,35 sati, u mjestu Lašva, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovalo putničko motorno vozilo marke “Renault”, registarskih oznaka A43-O-782, kojim je upravljalo lice L.G., iz Zenice i maloljetna pješakinja D.F., rođena 2012. godine, iz Zenice, koja je tom prilikom zadobila teške tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Na mjestu nezgode je izvršen uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske uprave I.

Zavidovići

Dana 24.02.2021. godine, u 14,40 sati, u ulici Gazija, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovao motocikl, bez registarskih oznaka, kojim je upravljalo maloljetno lice Č.M., iz Zavidovića, koje je tom prilikom zadobilo lakše tjelesne povrede i maloljetni pješak T.A., iz Zavidovića, koji je tom prilkom zadobio teške tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

Na području Kantona dogodile su se još četiri saobraćajne nezgode u kojim nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA