Vijesti 122 za 24.03.2022. godine

Vijesti 122 za 24.03.2022. godine

17
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

KRIMINALITET
Zenica

U toku noći 23/24.03.2022. godine, u ulici Armije BiH, izvršena je teška krađa u prodajni objekat “Brojler”, kojom prilikom je otuđen određen iznos novca. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

U toku noći 23/24.03.2022. godine, u ulici Prve zeničke brigade, izvršena je teška krađa u putničko motorno vozilo marke “Škoda Fabia”, registarskih oznaka M87-J-813, vlasništvo firme “AS” d.o.o. Tešanj, kojom prilikom je otuđena određena količina mljevene kafe i gotovih supa. Daljnji rad na rasvjetljavanju izvršenog krivičnog djela poduzimaju službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Maglaj

Dana 24.03.2022. godine, u 10,30 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Maglaj se obratilo lice H.A., iz Maglaja i tom prilikom prijavilo prijetnje upućene od strane lica H.Dž. Daljnji rad na dokumentovanju prijavljenog krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Maglaj.

Usora

Dana 24.03.2022. godine, u 13,30 sati, u mjestu Alibegovci, službenici uniformisane policije su izvršili legitimisanje i pregled lica B.A., rođenog 1990. godine, iz Doboja, i lica M.E., rođenog 1998. godine, iz Usore. Prilikom pregleda, lice B.A. je policijskim službenicima predalo sadržaj biljne materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Usora, dok je lice B.A. lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

Olovo

U toku noći 23/24.03.2022. godine, u ulici Bosanska, izvršena je teška krađa u trgovačku radnjuMegal“, vlasništvo lica Dž.G., kojom prilikom je otuđen određen iznoz novca i neutvrđena količina cigareta. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Olovo.

 

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se sedam saobraćajnih nezgoda u kojim je jedno lice zadobilo povrede neutvrđenog stepena, dva lica su zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA