Vijesti 122 za 24.04.2020. godine

Vijesti 122 za 24.04.2020. godine

30
0
PODIJELI

JAVNI RED I MIR

Na području ZE-DO kantona javni red i mir je narušen u 63 slučaja.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere.

KRIMINALITET

Na području ZE-DO kantona evidentirana su četiri krivična djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području ZE-DO kantona evidentirane je šest saobraćajnih nezgoda, u jednoj dva lica su zadobila teške tjelesne povrede-životno ugrožavajuće, jedno teške tjelesne povrede a dvoje lakše tjelesne povrede.

STANJE I PROHODNOST PUTEVA

Zbog izvođenja radova na magistralnom putu M-17, u tunelu “Vranduk”, Grad Zenica, a na osnovu Rješenja Federalnog ministarstva prometa i komunikacija, došlo je do izmjene režima odvijanja sabraćaja koji je uspostavljen u tri faze:

I faza – u vremenu od 05,00 do 21,00 sati, saobraćaj se odvija u oba smjera;

II faza – u vremenu od 21,00 do 00,30 sati, saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom;

III faza – u vremenu od 00,30 do 05,00 sati, saobraćaj je obustavljen u oba pravca.

Dana 24.04.2020 godine u vremenu od 16,30 do 18,45 sati u mjestu Janjići na putu M-17 izvršena je totalna obustava saobraćaja zbog vršenje uviđaja SN.

Na ostalim putnim pravcima na području ZE-DO kantona saobraćaj se odvijao bez zastoja.

POŽARI I EKSPLOZIJE
Breza

Dana 24.04.2020. godine oko 14,00 sati, u mjestu Smrekovica, općina Breza došlo je do požara niskog i visokog rastinja, gdje je tom prilikom nastala materijalna šteta, dok povrijeđenih lica nije bilo.Upučena patrola policije, koja je potvrdila navode. Odmah po saznanju za navedeni događaj na lice mjesta, upučeni su radnici JP “ŠPD” ZE DO Kantona Zavidovići, PJ “Šumarija” Vareš, kao i vatrogasna jedinica Civilne zaštite Breza, koji su navedeni požar lokalizovali u 19,10 sati. O navedenom obavješten je dežurni tužilac KT Zenica koji je naložio da dana 25.04.2020. godine, Inspektor za požar i eksplozije MUP-a ZE DO Kantona, izvrši uviđaj zajedno sa uviđajnom ekipom PS Breza. Policijski službenici nastavljaju rad po navedenom događaju.

Na području ZE-DO kantona nije bilo i eksplozija.

AKTIVNOSTI POLICIJE

Dana 24.04.2020. godine, policijski službenici Uprave policije postupali su po naredbama i instruktivnim depešama MUP-a ZDK u vezi sa aktivnostima za pojavu korona virusa “COVID 19”. Tom prilikom policijski službenici su izvršili obilazak lica koja se na osnovu Rješenja Federalne uprave za inspekcijske poslove, Higijensko epidemiološkog zavoda i Granične policije Bosne i Hercegovine nalaze u kućnoj izolaciji.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA