Vijesti 122 za 24.05.2015. godine

Vijesti 122 za 24.05.2015. godine

214
0
PODIJELI

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 24.05.2015. godine, u 20,20 sati, u ulici Londža broj 75, izvršena je teška krađa u trgovačku radnju “Domitex” vlasništvo H.A., kojom prilikom je otuđena neutvrđena količina vodomaterijala. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Visoko

U vremenskom periodu od 22.05. do 24.05.2015. godine, u mjestu Donja Zimča, izvršena je teška krađa u vikend kuću i pomoćni objekat vlasništvo A.R. iz Sarajeva, kojom prilikom su otuđene tri pumpe za vodu, električna kosilica i sitni alat. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Maglaj

Dana 24.05.2015. godine, u 00,25 sati, u ulici Alije Izetbegovića, službenici uniformisane policije su zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo “Golf”, registarskih oznaka 954-J-820, kojim je upravljalo lice M.A. iz Maglaja. Izvršenom kontrolom ustanovljeno je da navedene registarske tablice ne pripadaju kontrolisanom vozilu, nakon čega je sporno vozilo privremeno oduzeto i bit će predmet daljnjih provjera koje poduzimaju istražitelji Policijske stanice Maglaj.

Dana 24.05.2015. godine, u 01,15 sati, u mjestu Misurići, od strane dva nepoznata lica izvršen je fizički napad na lice H.A. iz Maglaja, koje je tom prilikom zadobilo teške tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. O događaju je upoznat dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, a istražitelji Policijske stanice Maglaj su, zbog sumnje da su počinili navedeno krivično djelo, lišili slobode i zadržali u prostorijama za zadržavanje lica P.A. i S.D., oba lica iz Maglaja.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se šest saobraćajnih nezgoda, u kojim su dva lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA