Vijesti 122 za 24.05.2018. godine

Vijesti 122 za 24.05.2018. godine

41
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u devet slučajeva, kojom prilikom su tri lica zadobila lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 24.05.2018. godine, u 13,30 sati, u ulici Sarajevska, izvršenim pregledom policijski službenici su kod lica S.E., iz Zenice, pronašli biljnu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Sporna materija je oduzeta i bit će predmet potrebnih vještačenja, dok su od strane policijskih službenika poduzete mjere na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Kakanj

Dana 24.05.2018. godine, u 07,40 sati, u dežurnoj službi Policijske stanice Kakanj je prijavljeno da su nepoznata lica, u proteklih mjesec dana, na lokalitetu zvanom Karići, izvršila nedozvoljenu sječu veće količine stabala. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Zavidovići

Dana 23.05.2018. godine, u 19,00 sati, u mjestu Hajderovići, od strane lica P.A., iz Zavidovića, izvršeno je krivično djelo nasilničko ponašanje na način da je navedeno lice razvalilo ulazna vrata na kući vlasništvo lica P.Š., nakon čega je ušlo u unutrašnjost kuće i polupalo stakla u kući, te nanijelo tjelesne povrede licima P.Š. i B.F. Izvršen je uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske stanice Zavidovići a lice P.A. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

Tešanj

Dana 24.05.2018. godine, u 19,15 sati, u ulici Braće Kotorić, u mjestu Jelah, kontrolisano je putničko motorno vozilo marke “Golf”, registarskih oznaka K54-A-535, kojim je upravljalo lice H.Dž. Izvršenim pregledom vozila i lica u vozilu, policijski službenici su kod suvozača, lica F.E., pronašli praškastu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

SAOBRAĆAJ
Zenica

Dana 24.05.2018. godine, u 09,55 sati, u ulici Jalijski put, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke “Dacia”, registarskih oznaka J07-T-710, kojim je upravljalo lice B.M., iz Zenice i pješak D.Š., iz Zenice, radnik preduzeća “Alba”, koji je bio angažovan na pranju ulice, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Na području Kantona dogodilo se još petnaest saobraćajnih nezgoda, u kojim nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

Zanimljivosti s drugih portala:
loading...

NEMA KOMENTARA