Vijesti 122 za 24.07.2016. godine

Vijesti 122 za 24.07.2016. godine

211
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR
Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.
KRIMINALITET
Evidentirana su četiri krivična djela koja su izvršena na području Policijske uprave II u Visokom (1) i Policijske uprave III u Zavidovićima (3).
Visoko
Dana 24.07.2016. godine, Policijskoj stanici Visoko je prijavljeno da je ispred planinarskog doma Zbilje u Visokom, od strane B.A. izvršen fizički napad na H.B., nakon čega je lice B.A. zajedno sa licem B.A. oštetilo teretno vozilo marke „Fiat-Ducato“, registarskih oznaka CW409VB, vlasništvo H.B. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.
Zavidovići

Dana 24.07.2016. godine, Policijskoj stanici Zavidovići je prijavljeno da je u ulici Branilaca grada, od strane tri nepoznata lica izvršen fizički napad na K.R. koji je tom prilikom zadobio lake tjelesne povrede. Istražitelji Policijske stanice Zavidovići su na licu mjesta izvršili uviđaj.

Maglaj

Dana 24.07.2016. godine, Policijskoj stanici Maglaj je prijavljeno da je u mjestu Bočinja izvršeno krivično djelo teška krađa u područnu školu. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se 14 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA