Vijesti 122 za 24.08.2015. godine

Vijesti 122 za 24.08.2015. godine

153
0
PODIJELI

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u jednom slučaju, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenom slučaju intervenisali su policijski službenici i protiv počinioca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je šest krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (2), Policijske uprave II u Visokom (1), Policijske uprave IV u Tešnju (2) i Policijske uprave Žepče (1).

Zenica

Dana 24.08.2015. godine, u 19,55 sati, u ulici Adolfa Goldbergera, u UO „Bas“, od strane lica Š.A. iz Zenice došlo je do upotrebe hladnog oružja – noža prema licu Č.E., rođenom 1967. godine, iz Zenice, koje je tom prilikom zadobilo teške tjelesne povrede usljed kojih je preminulo u Kantonalnoj bolnici Zenica. Na licu mjesta je izvršen uviđaj od strane službenika Sektora kriminalističke policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva ZDK, dok je lice Š.A. lišeno slobode i privedeno u službene prostorije gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Dana 23/24.08.2015. godine, u mjestu Gorica, izvršena je teška krađa u vikend kuću, vlasništvo K.Z., iz koje otuđena određena količina raznih predmeta. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Tešanj

Dana 24.08.2015. godine, putem telefona u Policijsku stanicu Tešanj obratio se D.Z. iz Tešnja i prijavio da je na posjedu-njivi koju koristi u mjestu Kraševo, općina Tešanj, pronašao 29 stabljika zasađene indijske konoplje. Navedene stabljike su izuzete, izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj, te su nastavljene aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Zenica

Dana 24.08.2015. godine, u 23,25 sati, na putu M-17 u mjestu Nemila, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke „VW-Golf II“, registarskih oznaka O52-K-621, kojim je upravljao M.R. iz Viteza, i teretno motorno vozilo marke „Mercedes“, registarskih oznaka T45-O-849, kojim je upravljao S.M. iz Tešnja. Tom prilikom, smrtno je stradao navedeni vozač M.R., dok je vozač S.M. zadobio teške tjelesne povrede, te suvozač u teretnom motornom vozilu, M.E. iz Tešnja, lake tjelesne povrede. Na licu mjesta je od strane službenika Sektora kriminalističke policije izvršen uviđaj kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva ZDK, te su poduzete potrebne mjere i radnje u cilju utvrđivanja svih bitnih okolnosti naznačene saobraćajne nezgode, kao i uzroka iste.

Dana 24.08.2015. godine, na kružnom toku Radakovo, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke „Suzuki“, registarskih oznaka 957A101, kojim je upravljala P.Dž. iz Zenice, i motocikl marke „Daelim“, registarskih oznaka 438M509, kojim je upravljao J.D. iz Zenice, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Doboj Jug

Dana 24.08.2015. godine, na putu M-17 u mjestu Mravići, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke „Opel-Astra“, registarskih oznaka 095-T-923, kojim je upravljao V.J. iz Žepča, i pješak M.J. iz Doboj Juga, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Doboj Jug.

Na području Kantona dogodilo se još 11 saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA