Vijesti 122 za 24.08.2016. godine

Vijesti 122 za 24.08.2016. godine

4183
0
PODIJELI
Ilustracija
JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u 14 slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je pet krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (1), Policijske uprave II u Visokom (1), Policijske uprave III u Zavidovićima (2) i Policijske uprave IV u Tešnju (1).

Zenica

Dana 24.08.2016. godine, u ulici Mehmeda Spahe, izvršeno je krivično djelo teška krađa u stan, vlasništvo B.H. iz Zenice. Tom prilikom, otuđen je laptop, te određena količina zlatnog nakita. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske uprave I.

Kakanj

Dana 24.08.2016. godine,u mjestu Čatići, od strane patrole policije zaustavljeno je kombi vozilo marke „Mercedes”, registarskih oznaka J34-M-687, kojim je upravljao V.M. iz Kaknja. Izvršenom kontrolom utvrđeno je da isti prevozi određenu količinu uglja, bez potrebne dokumentacije. Nad navedenim licem je zavedena kriminalistička obrada, te su nastavljene aktivnosti na dokumentovanju krivičnog djela.

Maglaj

Dana 24.08.2016. godine, u ulici Aleja ljiljana, od strane tri nepoznata lica izvršena je krađa psa, vlasništvo H.A. iz Maglaja. Istražitelji Policijske stanice Maglaj su izvršili uviđaj, dok je zbog sumnje da je izvršilo navedeno krivično djelo, slobode lišeno lice J.D. iz Žepča, te je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Tešanj

Dana 24.08.2016. godine, u ulici Braće Kotorić u mjestu Jelah, policijski službenici su zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo marke “Renault Clio”, registarskih oznaka M49-J-100, kojim je upravljao R.S. iz Tešnja. Izvršenim provjerama utvrđeno je da registarske oznake ne pripadaju navedenom vozilu, te su nastavljene aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA
Zenica

Dana 24.08.2016. godine, na magistralnom putu M 17 u mjestu Janjička Ada, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali: putničko motorno vozilo marke “Renault”, registarskih oznaka J67-O-670, kojim je upravljao K.A. iz Zenice, autobus marke “Neoplan”, registarskih oznaka A73-T-591, kojim je upravljao B.N. iz Busovače, i putničko motorno vozilo marke “Audi”, registarskih oznaka T70-K-259, kojim je upravljao S.T. iz Zenice. Tom prilikom, saputnik u vozilu “Renault”, K.A. iz Zenice, zadobila je teške tjelesne povrede, dok su vozač K.A., te saputnici: K.R., H.D., H.B. i H.A., svi iz Zenice, zadobili lake tjelesne povrede. Na licu mjesta je od strane istražitelja Policijske uprave I izvršen uviđaj kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva ZDK.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se još 14 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA