Vijesti 122 za 24.08.2020. godine

Vijesti 122 za 24.08.2020. godine

22
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Kakanj

Dana 23.08.2020. godine, u 22,40 sati, u službene prostorije Policijske stanice Kakanj se obratilo lice T.M., te prijavilo prijetnje vatrenim oružjem upućene od strane lica T.M., iz Kaknja. Policijski službenici su pronašli lice T.M., koje je dobrovoljno predalo gasni pištolj i vatreno oružje pištolj nepoznate marke. Također je prijavljeno i krivično djelo nasilje u porodici, izvršeno od strane navedenog lica. Policijski službenici su lice T.M. lišili slobode i nad istim je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada.

Dana 24.08.2020. godine, u 15,10 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Kakanj je prijavljeno da lice Š.J., rođeno 1996. godine, iz Kaknja, posjeduje automatsku pušku i ugrožava sigurnost drugih ljudi. Patrola policije je u ulici V divizije NOP-a pronašla navedeno lice koje je iskazivalo vidne znakove psihičke rastrojenosti, te je isto, uz pratnju policijskih službenika, upućeno u Kantonalnu bolnicu Zenica na daljnje liječenje. Prilikom poduzimanja naznačenih aktivnosti, policijskim službenicima je dobrovoljno predate automatska puška. Dalji rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Kakanj.

Zavidovići

U toku noći 23/24.08.2020. godine, u ulici Gazija bb, od strane nepoznatog izvršioca ili više njih izvršeno je krivično djelo teške krađe u kuću vlasnišvo lica H.I., iz Zavidovića, kojom prilikom je otuđen jedan TV aparat marke “Samsung” i jedan aparat za kafu. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

Maglaj

Dana 24.08.2020. godine, u 03,30 sati, u mjestu Liješnica, od strane nepoznatog lica izvršeno je krivično djelo teške krađe u benzinsku pumpu “HIFA OIL”, kojom prilikom je otuđen određen iznos novca. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Doboj Jug

U toku noći 23/24.08.2020. godine, u ulici Bratstva i jedinstva, izvršena je krađa iz neobezbijeđenog pomoćnog objekta vlasništvo lica T.F., kojom prilikom je otuđena određena količina alata. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Doboj Jug.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodile su se četiri saobraćajne nezgode u kojim je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA