Vijesti 122 za 24.08.2021. godine

Vijesti 122 za 24.08.2021. godine

10
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 24.08.2021. godine, u 08,30 sati, u mjestu Bistričak, od strane nepoznatog lica izvršeno je krivično djelo “Oštećenje tuđe stvari”, na način da je upotrebom podesnog predmeta oštećen katanac i poklopac šahta mjesnog vodovoda Bistričak, u kojem su se nalazila četiri vodomjera. Nastavljene su aktivnosti na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela.

Kakanj

Dana 24.08.2021. godine, u 00,05 sati, u mjestu Čatići, policijski službenici Policijske stanice Kakanj su izvršili zaustavljanje i kontrolu putničkog motornog vozila marke “Peugeot”, registarskih oznaka M10-J-540, kojim je upravljalo lice R.A., iz Visokog, dok se na mjestu suvozača nalazilo lice K.M., rođeno 1999. godine, iz Visokog. Izvršenim pregledom lica i vozila, policijski službenici su kod lica K.M. pronašli sadržaj praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Sporna materija je oduzeta a lice lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

Breza

Dana 24.08.2021. godine, u 20,30 sati, u mjestu Založije,od strane lica H.M., iz Breze, izvršeno je krivično djelo “Ugrožavanje sigurnosti” prema licu H.K., rođenom 1966. godine, iz Breze. Daljni rad na dokumentovanju prijavljenog krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Breza.

Maglaj

Dana 24.08.2021. godine, u 17,45 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Maglaj je pristupilo lice D.H., iz Bjeljine, i tom prilikom prijavilo krivično djelo “Utaja”, počinjeno od strane lica H.Z., iz Maglaja. Daljni rad na dokumentovanju prijavljenog krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Maglaj.

SAOBRAĆAJ
Zenica

Na području Kantona dogodilo se četrnaest saobraćajnih nezgoda u kojim je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA