Vijesti 122 za 24.09.2015. godine

Vijesti 122 za 24.09.2015. godine

203
0
PODIJELI

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Breza

Dana 24.09.2015. godine, u 05,45 sati, u mjestu Podžupča, izvršena je teška krađa u benzinsku pumpu “BM Promet”, iz koje je tom prilikom od strane nepoznatog lica otuđena veća količina cigareta, jedna motorna pila, te neutvrđena količina sokova i piva. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Breza.

Tešanj

U toku noći 23/24.09.2015. godine, u mjestu Mračaj, izvršena je teška krađa u kuću vlasništvo U.A., iz koje je tom prilikom otuđena veća količina zlatnog nakita. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

Žepče

Dana 24.09.2015. godine, u 00,20 sati, u ulici Ciglane, službenici uniformisane policije su zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo “Golf”, registarskih oznaka M75-A-857, kojim je upravljalo lice M.Č. iz Zenice i putničko motorno vozilo “Opel-Astra”, registarskih oznaka 399-T-978, kojim je upravljao H.H. iz Zenice, a kao saputnici u vozilima su se nalazila lica D.S. iz Zenice i H.N. iz Maglaja. Prilikom pregleda u vozilu “Golf” pronađeni su određeni predmeti za konzumaciju opojnih droga, vaga za precizno vaganje i jedan smotuljak biljne materije koja izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, dok je u vozilu “Opel-Astra” pronađen jedan CD player i jedan nož. Na mjestu kontrole je izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče, kojom prilikom su pronađeni predmeti privremeno oduzeti a navedena lica lišena slobode. Nad licem M.Č. je zavedena kriminalistička obrada i isto je zadržano u prostorijama za zadržavanje, dok su ostala lica puštena.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se deset saobraćajnih nezgoda, u kojim nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA