Vijesti 122 za 25.03.2015. godine

Vijesti 122 za 25.03.2015. godine

136
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Javni red i mir je narušen u osam slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je sedam krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (3), Policijske uprave II u Visokom (1), Policijske uprave III u Zavidovićima (1), Policijske uprave IV u Tešnju (1) i Policijske uprave Žepče (1).

Zenica

Dana 24.03.2015. godine, u 23,45 sati, u mjestu Obrenovci, od strane Č.A. izvršeno je nasilničko ponašanje prema K.M., kojom prilikom je K.M. zadobio lake tjelesne povrede. Nakon toga, Č.A. je oštetio parkirano vozilo marke „Mercedes“, registarskih oznaka E23-M-014, u vlasništvu K.M. Službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I poduzeli su aktivnosti na dokumentovanju navedenih krivičnih djela.

Dana 25.03.2015. godine, u 18,00 sati, na Željezničkoj stanici Zenica, izvršeno je razbojništvo od strane dva nepoznata lica, uz prijetnju vatrenim oružjem – pištoljem i hladnim oružjem – nožem, nad G.B. iz Kaknja, od kojeg su tom prilikom otuđili mobitel i manju količinu novca. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Tešanj

U vremenskom periodu od februara do 25.03.2015. godine, u mjestu Piljužići, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kuću, vlasništvo G.M., iz koje su otuđeni televizor, dva mobitela, te određena količina zlatnog nakita. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

Žepče

Dana 24/25.03.2015. godine, u mjestu Opšenik, iz metalnog ormara koji se nalazi u dvorištvu kuće, vlasništvo S.J., izvršena je krađa motorne pile, bušilice i brusilice. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se devet saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA