Vijesti 122 za 25.04.2021. godine

Vijesti 122 za 25.04.2021. godine

17
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u dvanaest slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

KRIMINALITET
Zenica

Dana 25.04.2021. godine, u 15,30 sati, na lokalitetu Kamberovića polja, od strane lica K.D., rođenog 1996. godine, i maloljetnog lica K.E., oba lica iz Zenice, izvršeno je krivično djelo nasilničko ponašanje nad licem S.A., rođenim 2001. godine, iz Zenice. Tom prilikom, lice S.A. i maloljetni K.E su zadobili lake tjelesne povrede konstatovane u Službi hitne medicinske pomoći Zenica. Lice K.D. je lišeno slobode od strane policijskih službenika i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

Dana 25.04.2021. godine, u 18,40 sati, u Nemili, u mjestu Žičara, od strane nepoznatog lica izvršena je teška krađa u podrumske prostorije kuće vlasništvo lica G.S., koja je u izgradnji, kojom prilikom je otuđena jedna motorna pila. Od strane policijskih službenika poduzete su mjere na rasvjetljavanju izvršenog krivičnog djela.

Visoko

U toku noći 24/25.04.2021. godine, u ulici X, od strane nepoznatog lica izvršena je teška krađa u podrumske prostorije vlasništvo lica M.E., iz Visokog, kojom prilikom su otuđena tri stola, telefonski aparat i luster. Od strane policijskih službenika poduzete su mjere na rasvjetljavanju izvršenog krivičnog djela.

 

SAOBRAĆAJ
Zavidovići

Dana 25.04.2021. godine, u 14,00 sati, u mjestu Krčavine, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke “Škoda Octavia”, registarskih oznaka J07-T-395, kojim je upravljalo lice H.N., rođeno 2001. godine, iz Zavidovića i maloljetni biciklista S.J., iz Zavidovića, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Na mjestu nezgode je izvršen uviđaj od strane policijskih službenika Policijske stanice Zavidovići.

Na području Kantona dogodilo se još pet saobraćajnih nezgoda u kojim je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA