Vijesti 122 za 25.05.2020. godine

Vijesti 122 za 25.05.2020. godine

19
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u četrnaest slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 25.05.2020. godine, u 13,00 sati, u ulici Maglajska, od strane policijskih službenika Policijske stanice Centar je izvršeno legitimisanje i pregled lica D.A., rođenog 1992. godine, iz Zenice, kojom prilikom je kod istog pronađen sadržaj praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Sporna materija je oduzeta, te su poduzete mjere i radnje na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela.

Kakanj

Dana 25.05.2020. godine, u 07,35 sati, putem telefona u dežurnu službu Policijske stanice Kakanj se obratilo lice J.A., iz Kaknja, i tom prilikom prijavilo da su sa objekta pekare vlasništvo istog, u ulici Alije Izetbegovića, otuđene dvije nadzorne kamere. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Zavidovići

Dana 25.05.2020. godine, u 19,30 sati, u ulici Radnička, od strane policijskih službenika Policijske stanice Zavidovići je izvršen pregled lica K.A., rođenog 1997. godine, iz Zavidovića, kojom prilikom je pronađen sadržaj biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Daljnji rad na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela nastavljaju istražitelji Policijske stanice Zavidovići.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se deset saobraćajnih nezgoda u kojim su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA