Vijesti 122 za 25.05.2022. godine

Vijesti 122 za 25.05.2022. godine

12
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Kakanj

Dana 25.05.2022.godine, u 12,50 sati, u Policijsku stanicu Kakanj obratio se K.I. iz Kaknja i prijavio krivično djelo prijevara izvršeno od strane A.A. iz Sarajeva. Rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela su nastavili istražitelji Policijske stanice Kakanj uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Dana 25.05.2022.godine, u 20,45 sati, u naselju Varda, od strane lica B.S. iz Kaknja, izvršeno je krivično djelo “Laka tjelesna povreda” fizičkim napadom na O.A. iz Kaknja. Lice B.S. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Žepče

Dana 25.05.2022.godine, u 13,20 sati, prijavljeno je krivično djelo ” Teška krađa” provaljivanjem u kuću vlasništvo B.V. iz Žepča kojom prilikom je otuđena određena količina nakita i tri televizora. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda u kojima su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA