Vijesti 122 za 25.06.2015. godine

Vijesti 122 za 25.06.2015. godine

237
0
PODIJELI
Ilustracija

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u jednom slučaju, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. Policijski službenici su protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirana su tri krivična djela koja su izvršena na područjuPolicijske uprave II u Visokom (2) i Policijske uprave III u Zavidovićima (1).

Kakanj

Dana 25.06.2015. godine, u mjestu Pope, po naredbi Općinskog suda u Kaknju, od strane policijskih službenika izvršen je pretres kuće i pomoćnih objekata koje koristi K.J. Prilikom pretresa pronađena je određena količina praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, te određeni predmeti koji se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnih djela. Lice K.J. je lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

U toku noći 24/25.06.2015. godine, u ulici Prvog zeničkog odreda, izvršena je teška krađa u prostorije firme „Willona“, iz kojih su otuđena dva krojačka noža. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Maglaj

U toku noći 24/25.06.2015. godine, u tržnom centru u Maglaju, izvršena je teška krađa u trgovinu „Yasa“, vlasništvo M.A., iz koje je tom prilikom otuđena određena količina novca. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se 13 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA