Vijesti 122 za 25.06.2017. godine

Vijesti 122 za 25.06.2017. godine

61
0
PODIJELI

JAVNI RED I MIR

Na području ZE-DO kantona javni red i mir narušen je u deset slučajeva, tom prilikom dva lica zadobila lakše tjelesne povrede.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Na području ZE-DO kantona registrovano je šest krivičnih djela.

Zenica

Dana 24/25.06.2017.godine, u vremenu od 17,30 do 18,20 sati,u ul. Blatuša ,Grad Zenica, od strane NN lica izvršeno je krivično djelo teške krađe u stan vl.T.E. iz Zenice, kojom prilikom je otuđen jedan laptop marke “Fujitsu”bijele boje,dva mobilna telefona marke “Xperia Z”, “Iphone 4”, i 171 kutija cigareta (marlboro,chesterfild). Izvršen uviđaj od strane policijskih službenika OKP-e PU I Zenica,uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Zavidovići

Dana 24/25.06.2017.godine, u mjestu Ribnica, općina Zavidovići, od strane NN lica izvršeno je krivično djelo teške krađe u vikendicu vl.K.N.iz Banovića kojom prilikom je otuđeno 1 kg mesa i nekoliko flaša pića. Od strane istražitelja izvršen uviđaj uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Žepče

Dana 24.06.2017.godine, u 22,57 sati, u mjestu Goliješnica, općina Žepče, od strane NN lica izvršeno je krivično djelo teške krađe u kuću vl.N.I. iz Žepča.Tom prilikom pričinjena je materijalna šteta dok ništa nije otuđeno.Izvršen uviđaj od strane istražitelja PS Žepče uz upoznavanje dežurnog tužioca.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Ze-Do kantona registrovano je 12 saobraćajnih nezgoda, u tri SN, tri lica zadobila lakše tjelesne povrede.

STANJE I PROHODNOST PUTEVA

Zbog nastalog klizišta na odlagalištu jalovine površinskog kopa “Vrtlište”, od dana 16.02.2017. godine, na dionici lokalnog puta Donji Kakanj-Mramor-Brnjic putna komunikacija je zatvorena za saobraćaj. Za područje Brnjica saobraćaj se odvija alternativnim pravcem Kakanj-Kučići-Brnjic, dok je saobraćaj za mjesta Mramor i Subotinje uspostavljen kroz radilište PK “Vrtlište”. Od strane službe RMU “Kakanj” izvode se radovi na sanaciji klizišta.

Zbog nastale situacije od 25.02.2017. godine i istjecanja vode kroz tunel Ribnica, u mjestu Donji Tičići, saobraćaj se na dijelu auto puta A-1, pravac Kakanj-Zenica odvija usporeno, jer je blokirana zaustavna traka. Na pomenutoj lokaciji postavljena je privremena signalizacija.

Na ostalim putnim pravcima na području ZE-DO kantona saobraćaj se odvijao bez zastoja.

POŽARI I EKSPLOZIJE

Na području ZE-DO kantona nije bilo požara i eksplozija.

Izvor: MUP ZDK

Zanimljivosti s drugih portala:
loading...

NEMA KOMENTARA