Vijesti 122 za 25.06.2020. godine

Vijesti 122 za 25.06.2020. godine

28
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Visoko

Dana 25.06.2020. godine, u 09,45 sati, u mjestu Arnautovići, policijski službenici su izvršili legitimisanje i kontrolu lica Z.A., rođenog 1996. godine, iz Visokog. Prilikom pregleda putničkog motornog vozila marke “BMW”, registarskih oznaka T27-A-416, kojim je navedeno lice upravljalo, policijski službenici su pronašli sadržaj praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Dana 25.06.2020. godine, u 10,20 sati, u mjestu Arnautovići, policijski službenici su izvršili legitimisanje i kontrolu lica S.M., rođenog 1990. godine, iz Visokog. Prilikom pregleda putničkog motornog vozila marke “Opel, registarskih oznaka 3024ZB13, kojim je navedeno lice upravljalo, policijski službenici su pronašli sadržaj praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Dana 25.06.2020. godine, dežurnoj službi Policijske stanice Visoko je prijavljeno da je u vremenskom periodu od 15.06. do 25.06.2020. godine, u mjestu Gornje Rosulje, od strane lica B.A., iz Visokog, izvršena teška krađa u kuću vlasništvo lica B.E., kojom prilikom je otuđeno bakreno posuđe. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Zavidovići

Dana 25.06.2020. godine, u 20,40 sati, u ulici Gazi Husrev-bega, od strane lica H.R., rođenog 2001. godine i B.S., rođenog 2001. godine, oba lica iz Zavidovića, izvršeno je krivično djelo kojom prilikom su licu V.S., iz Zavidovića, nanesene lake tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići, te su poduzete mjere na rasvjetljavanju izvršenog krivičnog djela.

Tešanj

Dana 25.06.2020. godine, postupajući po naredbi Općinskog suda u Tešnju, od strane policijskih službenika Policijske stanice Tešanj izvršen je pretres kuće u ulici Ali-paše Hećimovića, koju koristi lice A.M., rođeno 1984. godine, iz Tešnja. Izvršenim pretresom navedenog objekta pronađena je jedna digitalna vaga, te određena količina biljne i praškaste materije, upakovane za uličnu prodaju, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogue. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, navedeno lice je lišeno slobode i nad istim je zavedena kriminalistička obrada. Sporna materija je oduzeta i bit će predmet potrebnih vještačenja.

SAOBRAĆAJ
Žepče

Dana 25.06.2020. godine, u 02,45 sati, na magistralnom putu M-17, u mjestu Goliješnica, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke “Audi”, registarskih oznaka T54-A-227, kojim je upravljalo lice T.D., iz Žepča, teretno motorno vozilo “VW Caddy”, registarskih oznaka A49-K-742, kojim je upravljalo lice P.A., iz Žepča i teretno motorno vozilo “VW”, registarskih oznaka O21-T-322, kojim je upravljalo lice K.R., iz Viteza. U navedenoj saobraćajnoj nezgodi lakše tjelesne povrede zadobili su vozači P.A. i K.R., dok je suvozač u teretnom motornom vozilu M.I., rođen 1953. godine, iz Zenice, smrtno stradao. Na mjestu nezgode je izvršen uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske uprave I, kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Na području Kantona dogodilo se još trinaest saobraćajnih nezgoda u kojim su četiri lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA