Vijesti 122 za 25.07.2016. godine

Vijesti 122 za 25.07.2016. godine

195
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirana su tri krivična djela koja su izvršena na području Policijske uprave III u Zavidovićima (2) i Policijske uprave IV u Tešnju (1).

Zavidovići

U vremenskom periodu 23-25.07.2016. godine, u ulici Branilaca grada, izvršeno je krivično djelo teška krađa u stan, vlasništvo P.E., iz kojeg je tom prilikom otuđena određena količina zlatnog nakita. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Tešanj

Dana 25.07.2016. godine, u mjestu Hrvatinovići, od strane službenika uniformisane policije zaustavljeno je i kontrolisano putničko motorno vozilo marke „Fiat“, registarskih oznaka A96-O-851, kojim je upravljao K.H. iz Tešnja. Izvršenim pregledom lica i vozila, kod saputnika u vozilu, M.E. iz Tešnja, pronađen je staniolski paketić sa sadržajem biljne materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu. Navedeno lice je lišeno slobode i nad istim je zavedena kriminalistička obrada.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA