Vijesti 122 za 25.08.2015. godine

Vijesti 122 za 25.08.2015. godine

220
0
PODIJELI

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je osam krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (2), Policijske uprave II u Visokom (3), Policijske uprave III u Zavidovićima (1), Policijske uprave IV u Tešnju (1) i Policijske uprave Žepče (1).

Zenica

Dana 25.08.2015. godine, u ulici Bulevar Ezhera Eze Arnautovića, od strane službenika uniformisane policije zaustavljeno je i kontrolisano putničko motorno vozilo marke „Mercedes“, registarskih oznaka A54-K-421, kojim je upravljao K.M. iz Zenice. Prilikom pregleda navedenog lica, pronađen je jedan paketić sa sadržajem suhe biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Visoko

Dana 25.08.2015. godine, u ulici Izeta Kurtalića, od strane službenika uniformisane policije izvršeno je legitimisanje i pregled lica T.K. iz Visokog. Tom prilikom, kod istog je pronađeno vatreno oružje-pištolj marke „Crvena zastava“, kalibra 7,65 mm, sa okvirom i sedam metaka, za koje navedeno lice nije posjedovalo potrebno odobrenje. Lice T.K. je lišeno slobode, privedeno i zadržano u službenim prostorijama za zadržavanje lica, te su poduzete aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Tešanj

Dana 25.08.2015. godine, Policijskoj stanici Tešanj je prijavljeno da je u protekla dva mjeseca, u mjestu Krndija, izvršeno krivično djelo teška krađa u stan, vlasništvo R.J., iz kojeg je tom prilikom otuđen televizor. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Žepče

Dana 25.08.2015. godine, u ulici Sarajevska, izvršeno je krivično djelo teška krađa putničkog motornog vozila marke „VW-Golf IV“, registarskih oznaka HER-123-B, vlasništvo Ć.I. iz Žepča. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Zenica

Dana 25.08.2015. godine, u 11,20 sati, na putu M-17, u mjestu Nemila, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali teretno motorno vozilo marke „MAN“, registarskih oznaka T94-O-697, kojim je upravljao B.A. iz Zenice, i pješak S.M. iz Zenice, koja je tom prilikom zadobila teške tjelesne povrede. Uviđaj je izvršen od strane službenika Policijske uprave I.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se još osam saobraćajnih nezgoda u kojima su četiri lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA