Vijesti 122 za 25.08.2021. godine

Vijesti 122 za 25.08.2021. godine

15
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Visoko

Dana 24.08.2021. godine, u 23,00 sati, putem telefona u dežurnu službu Policijske stanice Visoko se obratilo lice S.A., iz Visokog, i prijavilo lice S.S., rođeno 1961. godine, iz Visokog, da je u alkoholisanom stanju uputilo ozbiljne prijetnje prijavitelju i licu S.B. Nakon zaprimljene prijave, na lice mjesta su upućeni policijski službenici koji su lice S.S. lišili slobode i zadržali u prostorijama za zadržavanje. Daljnji rad na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Visoko.

Dana 24.08.2021. godine, u 10,45 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Visoko se obratilo lice S.R., iz Visokog, i tom prilikom prijavilo da je u vremenskom periodu od 23.08.2021. godine do momenta prijave, od strane nepoznatog lica, u dvorištu pravoslavne crkve ”Svetog Jovana Krstitelja” u mjestu Donje Moštre, izvršeno krivično djelo oštećenje tuđe stvari, na način da je oštećeno metalno kućište na brojilu potrošnje električne energije i jedan drveni križ koji je bio prislonjen uz pomoćni objekat crkve. Daljni rad na dokumentovanju prijavljenog krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Visoko.

Zavidovići

Dana 25.08.2021. godine, u jutarnjim satima, u mjestu Donja Lovnica, izvršena je teška krađa u pokušaju u kuću vlasništvo lica P.N., iz Zavidovića, kojom prilikom su oštećena ulazna vrata kuće. Brzom intervencijom policijskih službenika, u izvršenju navedenog krivičnog djela je zatečeno lice B.M., rođeno 1996. godine, iz Zavidovića, koje je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje Policijske stanice Zavidovići.

Dana 25.08.2021. godine, u 16,30 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Zavidovići je prijavljeno da je u proteklih sedam dana, u ulici Gajska, izvršena teška krađa u kuću vlasništvo lica S.A., iz Zavidovića, kojom prilikom je otuđen TV aparat marke „Telefunken“. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se trinaest saobraćajnih nezgoda u kojim je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA