Vijesti 122 za 25.10.2015. godine

Vijesti 122 za 25.10.2015. godine

103
0
PODIJELI

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je pet krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (1), Policijske uprave II u Visokom (1), Policijske uprave III u Zavidovićima (1), Policijske uprave IV u Tešnju (1) i Policijske uprave Žepče (1).

Zenica

Dana 24.10.2015. godine, u vremenu od 17,30 do 23,00 sati, u ulici Saliha Cakana Mulalića, izvršeno je krivično djelo teška krađa u stan, vlasništvo M.A., iz kojeg je tom prilikom otuđena određena količina novca. Uviđaj su izvršili službenici Policijske uprave I.

Visoko

Dana 25.10.2015. godine, u 19,05 sati, u ulici Branilaca, u sportskoj kladionici „BH Play“, od strane maskiranog lica, uz prijetnju nožem, izvršeno je krivično djelo razbojništvo nad radnicom navedene kladionice, od koje je tom prilikom otuđena određena količina novca. Uviđaj su izvršili istražitelji Policijske stanice Visoko, a uviđajnim radnjama je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva ZDK.

Maglaj

Dana 25.10.2015. godine, u mjestu Donji Ulišnjak, od strane H.E. iz Maglaja izvršena je sječa stabla koje je palo na žice niskonaponske mreže, vlasništvo JP Elektroprivreda BiH, te je tom prilikom nastupila manja materijalna šteta. Uviđaj su izvršili istražitelji Policijske stanice Maglaj.

Tešanj

U toku noći 24/25.10.2015. godine, u mjestu Bukva, izvršena je teška krađa u skladište, vlasništvo A.F., iz kojeg je otuđena određena količina raznog alata. Uviđaj su izvršili istražitelji Policijske stanice Tešanj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Zavidovići

Dana 25.10.2015. godine, u mjestu Vozuća, dogodila se saobraćajna nezgoda slijetanjem sa kolovoza mopeda nepoznate marke, bez registarskih oznaka, kojim je upravljao J.M. iz Zavidovića. Isti je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane službenika uniformisane policije.

Na području ZDK-a dogodilo se još 11 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA