Vijesti 122 za 26.01.2021. godine

Vijesti 122 za 26.01.2021. godine

1
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Visoko

U toku noći 25/26.01.2021. godine, u mjestu Čekrekčije, od strane nepoznatog lica izvršena je teška krađa u kombi vozilo marke “Mercedes”, registarskih oznaka A80-M-740, vlasništvo firme “Deep Reklame” d.o.o. Visoko, kojom prilikom je otuđena aluminijska skela i određena količina električnog alata. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Kakanj

Dana 26.01.2021. godine, u 16,25 sati, u mjestu Donji Tičići, službenici uniformisane policije su zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo marke “Golf”, registarskih oznaka M95-O-385, kojim je upravljalo lice S.E., rođeno 1992. godine, dok se kao saputnik u vozilu nalazilo lice H.H., rođeno 1997. godine, oba lica iz Kaknja. Prilikom pregleda lica i vozila, lice H.H. je policijskim službenicima predalo dva sadržaja biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Daljnji rad na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Kakanj a lice H.H. je lišeno slobode i nad istim je zavedena kriminalistička obrada.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se devet saobraćajnih nezgoda u kojim je jedno lice zadobilo povrede neutvrđenog stepena, jedno lice je zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA