Vijesti 122 za 26.01.2022. godine

Vijesti 122 za 26.01.2022. godine

17
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

KRIMINALITET
Zenica

Dana 26.01.2022. godine, u 00,05 sati, u ulici Londža, policijski službenici Policijske stanice Centar su izvršili legitimisanje i pregled lica M.M., rođenog 1989. godine, iz Zenice, kojom prilikom su pronašli dva sadržaja praškaste materije, težine 3,15 grama, i jedan sadržaj biljne materije, težine 0,95 grama, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Sporna materija je oduzeta i bit će predmet potrebnih vještačenja a lice M.M. lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

Dana 26.01.2022. godine, u 18,45 sati, u ulici Crkvice, u supermarketuKonzum“, od strane nepoznatog lica, uz prijetnju hladnim oružjem, izvršeno je razbojništvo nad radnicama M.D. i Č.A., kojom prilikom je otuđen određen iznos novca. Prilikom izvršenja navedenog krivičnog djela nije bilo povrijeđenih lica. Brzom i efikasnom intervencijom policijskih službenika Odsjeka kriminalističke policije i Policijske stanice Crkvice pronađeno je i lišeno slobode maloljetno lice Š.J., iz Zenice, kod kojeg je pronađen otuđeni novac. Izvršen je uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske uprave I.

Dana 26.01.2022. godine, u 16,15 sati, u naseljenom mjestu Nemila, policijski službenici Policijske stanice Nemila su izvršili zaustavljanje i kontrolu putničkog motornog vozila marke “Mercedes”, registarskih oznaka T32-E-089, kojim je upravljalo lice Č.M., iz Zenice. Izvršenom kontrolom i pregledom vozila, utvrđeno je da navedeno lice vrši prijevoz 40 vreća kamenog uglja, bez odgovarajuće dokumentacije, vlasništvo lica T.M., rođenog 1971. godine, iz Zenice. Sporni ugalj je oduzet, te su poduzete radnje policijskih službenika na dokumentovanju krivičnog djela „Krađa” počinjenog od strane lica T.M.

Visoko

Dana 26.01.2022. godine, u 12,30 sati, u Ulici Kralja Tvrtka, od strane nepoznatog lica izvršena je krađa u prodajnom objektu “Konzum“, kojom prilikom je otuđen mobilni telefon markeSamsung“, vlasništvo lica B.U. iz Visokog, novčanik sa određenim iznosom novca i mobilni telefon markeSamsung” vlasništvo uposlenice B.S., iz Visokog i neutvrđena količina sitnog novca vlasništvo uposlenice D.A., iz Visokog. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

 

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se devet saobraćajnih nezgoda u kojim nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA